Landgoed & Tuin Kasteel Duivenvoorde

Het kasteel Duivenvoorde in Voorschoten ontleent zijn naam waarschijnlijk aan de rivieren de Duve (of Dobbe) en de Voor, waartussen het kasteel is ontstaan. In 1226 wordt ‘Duvenvoirt’ voor het eerst genoemd in een akte, waarin de erfenis van goederen werd geregeld. Omstreeks 1250 stond op de plaats van het huidige kasteel een donjon, een vierkante verdedigingstoren. Later werd woonruimte belangrijker dan veiligheid en werd er steeds meer aan de toren bijgebouwd. Bij een ingrijpende verbouwing in opdracht van Johan van Wassenaer in 1631 kreeg het kasteel zijn huidige uiterlijk en grondplan. Duivenvoorde werd een behaaglijk landhuis.

Duivenvoorde is nooit verkocht, maar altijd door vererving van eigenaar gewisseld. En dat is uniek. Pas in 1960 is het erfgoed in een stichting ondergebracht door Jonkvrouwe Ludolphine Henriëtte barones Schimmelpenninck van der Oije. Na grondige restauratie werd het kasteel opengesteld voor het publiek.

House of Lords verzorgt graag de catering voor u op deze prachtige locatie.

Adres: Laan van Duivenvoorde 4, 2252 AK Voorschoten 

Parkeren: Het kasteel beschikt over eigen gratis parkeergelegenheid met ruim 100 plaatsen

Bereikbaarheid: Kasteel Duivenvoorde is met de auto zeer makkelijk te bereiken. Het kasteel ligt op slechts 5 kilometer vanaf de A4, afslag 8 Leidschendam

Payoff House of Lords
Copyright House of Lords | Algemene voorwaarden | 070 2055355 | sales@houseoflords.nl